Automobilist bedreigd op A28 door bestuurder BMW

Foto: De Redactie

De politie zoekt getuigen van een bedreiging in het verkeer op de A28 zaterdag.

Een 25-jarige automobilist uit een klein dorp in de gemeente Eemsmond reed zaterdagavond rond 19.30 uur over de A28 in de richting van Groningen. Een bestuurder in een zwarte BMW kwam hem ter hoogte van Haren achterop en naderde met een hoge snelheid.

De 25-jarige bestuurder reed al op de linkerbaan reed, waardoor de bestuurder in de BMW hem niet kon inhalen. Deze haalde hem plotseling via rechts in en reed hierbij rakelings langs de auto van de man uit Eemsmond.

Vervolgens ging de BMW-rijder voor hem rijden en trapte op de rem waardoor de man uit Eemsmond moest remmen en met zijn lichten seinde. Hierop probeerde de bestuurder van de BMW de man uit Eemsmond meerdere malen klem te rijden om hem zo te dwingen om te stoppen.

Op het Julianaplein in Groningen werd hij wederom klemgereden, waarna de bestuurder uit de BMW stapte. Hij liep samen met een vrouw, zijn bijrijder, naar de auto van de man uit Eemsmond en probeerde het portier te openen, maar dit lukte niet. Het tweetal stapte weer in de BMW, omdat het verkeer begon te rijden. De man uit Eemsmond wist te ontkomen. Op de Frieschestraatweg is er nog een keer geprobeerd om hem klem te rijden, maar bij Kostverloren kon de man uit Eemsmond wegkomen.

De man heeft aangifte gedaan van bedreiging, meldt de politie. Ook een vrouw en twee kinderen zaten in de auto, en die zijn erg geschrokken van het voorval.

De politie vraagt getuigen van deze bedreiging om contact op te nemen via 0900-8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen