Stadjer aangehouden na bedreiging met vuurwapen

Foto: Publiek Domein

Een 28-jarige man uit Groningen werd zaterdagavond aangehouden nadat hij met een vuurwapen had gedreigd aan de Uranusstraat.

De politie kreeg rond 19.30 uur de melding dat er aan de Uranusstraat een ruzie had plaatsgevonden, waarbij de verdachte met een vuurwapen zou hebben gedreigd.

Bij aankomst van de politie bleek dat de verdachte inmiddels in een auto weggegaan was. Agenten zagen vervolgens de auto rijden aan de Zuiderweg.

Tijdens de controle van de inzittenden van de auto bleek dat de verdachte, welke bijrijder was, net voor de controle de auto te hebben verlaten. Agenten zagen de verdachte vervolgens rijden op een scooter.

Op de kruising van de Minervalaan met de Zuiderweg hebben agenten geprobeerd de verdachte aan te houden. Hierbij is er door een van de politieagenten geschoten. De verdachte scooterrijder raakte hierbij niet gewond en wist te ontkomen, meldt de politie.

De verdachte Groninger heeft zich zelf gemeld bij de politie na telefonisch contact en werd rond 22.00 uur aangehouden. De verdachte had bij de aanhouding geen wapens bij zich.

Hij is overgebracht naar het cellencomplex en daar ingesloten voor nader onderzoek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden