Dealers aangehouden voor wietverkoop bij school

Foto: Google Maps

Maandagmorgen zijn vier softdrugsdealers aangehouden. Het viertal probeerden hun drugs te verkopen in de omgeving van het Praedinius Gymnasium aan de Turfsingel in Groningen.

Het gaat om twee jongens van 17 jaar, een 20-jarige en een 21 jarige jongeman uit Eenrum en Groningen, meldt de politie via Facebook.

Bij de politie waren de afgelopen tijd meerdere meldingen binnen gekomen dat er rond de school in weed zou worden gehandeld. Hierop is de wijkagent een onderzoek gestart en bleek dat er inderdaad drugs in de omgeving verkocht werd.

Intimidatie

Via een groepsapp konden bestellingen gedaan worden door minderjarigen en werden de aflever locaties en prijzen besproken. Door de drugsdealers werden de jonge afnemers, vanaf 12 jaar geïntimideerd om grotere hoeveelheden te kopen en werden in een aantal gevallen zelf bestolen van hun geld.

Aanhoudingen

Op maandagochtend heeft de politie drie verdachten in hun woningen aangehouden voor de verkoop van softdrugs. De vierde verdachte heeft zich op verzoek in de loop van de maandagochtend gemeld aan het politiebureau en is ook aangehouden.

Op verschillende huisadressen van de verdachten werden mobiele telefoons, softdrugs, xtc-pillen, een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een verboden dolkmes aangetroffen en in beslag genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden