Minder politiebureaus in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Dickelbers

Het aantal politiebureaus vermindert drastisch in de stad Groningen de komende jaren.

Het politiebureau aan de Parkallee bij Kardinge wordt gesloten en ook de steunpunten in Lewenborg en Beijum worden gesloten.

Sinds januari 2015 is Groningen ingedeeld in drie basisteams: Centrum, Noord en Zuid. Elk basisteam krijgt in de toekomst één hoofdvestiging, het teambureau. De huidige politiebureaus aan de Rademarkt (Centrum), Korreweg (Noord) en Vondellaan (Zuid), heten straks teambureau.

Eén groot steunpunt komt aan de Diamantlaan in Vinkhuizen en meerdere kleine steunpunten komen elders in de stad, maar waar deze kleine steunpunten komen, is nog niet bekend.

De drastische vermindering van het aantal politiebureaus is het gevolg van veranderde vragen vanuit de samenleving en het beschikbaar komen van digitale mogelijkheden, meldt de gemeente. De dienstverlenende rol van de politie verandert  hiermee.

Agenten zijn minder afhankelijk van een plek op een traditionele politiebureau door elektronische dienstverlening en het werken vanuit een niet vaste locatie

Het grote steunpunt gaat dienst doen als ondersteunings- en uitvalslocatie voor het basisteam. Op deze locatie kan aangifte worden gedaan of een gesprek gevoerd worden. Kleine steunpunten zijn bedoeld voor lokale dienstverlening. De wijkagenten hebben hier hun ‘thuisbasis’ en er kan aangifte worden gedaan.

Bereikbaarheid
De politie blijft bereikbaar via meerdere kanalen. Dit kan telefonisch, via internet, op locatie, aan het bureau of via chat. Aangiften kunnen niet alleen op het bureau worden opgenomen, maar ook telefonisch, via internet of soms bij mensen thuis.

In de loop van dit jaar volgt meer informatie over de locaties en wanneer de wijzigingen in de huisvesting ingaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden