Drie Roemenen aangehouden voor heling

Foto: De Redactie

Drie Roemeense mannen van 18, 29 en 33 jaar zijn vrijdag aan het eind van de middag aangehouden op verdenking van heling op het hoofdstation van Groningen.

De mannen waren in het bezit van een geprepareerde tas met daarin spijkerbroeken en een koffer vol met kleding met daaraan nog labels, meldt de politie. Vermoedelijk is alle kleding buit gemaakt bij winkeldiefstallen in de stad.

Surveillerende agenten in burger liepen door het centrum van de stad toen ze twee Oost-Europese mannen zagen. Ze waren in het bezit van een grote boodschappentas en maakten een haastige indruk. Hierop besloten de agenten ze dan ook te volgen.

De twee liepen naar het station en waren ondertussen druk aan het bellen. Ondertussen liep daar ook nog een derde Oost-Europese man, die de indruk wekte het duo niet te kennen.

Na een controle van de twee Roemenen volgde, bleken ze in het bezit te zijn van een geprepareerde tas, om zo beveiligingspoortjes in winkels te kunnen omzeilen en een grote koffer. In de tas zaten allemaal spijkerbroeken en in de koffer kledingstukken met daaraan nog labels.

Na een identiteitscheck van de mannen werd duidelijk dat het hier ging om mobiele bandieten, ook elders in het land waren ze namelijk al een keer aangehouden na diefstallen. De twee Roemenen werden dan ook gearresteerd. Elders op het station werd ook de derde Roemeen aangehouden.

Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen kleding, met een waarde van enkele duizenden euro’s, werd in beslag genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden