Politie houdt verdachte gewelddadige beroving aan

Foto: CC BY-SA 3.0/Klaus with K

De politie heeft een 22-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel aangehouden in verband met een gewelddadige beroving van een 61-jarige Italiaanse toerist in juli vorig jaar in Groningen.

De toerist werd ernstig mishandeld en beroofd op een donker stuk fietspad langs de Pop Dijkemaweg op vrijdagavond 18 juli. De man kwam die avond in een coffeeshop in de binnenstad in contact met twee mannen van wie er een Italiaans sprak. De mannen boden de toerist met een fietstour de stad te laten zien. De toerist belandde met diverse botbreuken in zijn gezicht en met verwondingen aan zijn ledematen in het ziekenhuis.

De politie constateerde via camerabeelden in de Groninger binnenstad dat de Italiaan inderdaad met twee mannen op de fiets onderweg was. Een DNA-spoor kon worden afgeleid op onder meer de kleding van het slachtoffer. Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut kwam het gevonden DNA overeen met het DNA van een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

De 22-jarige werd deze week in Rotterdam aangehouden en naar Groningen overgebracht. Hij is voor verhoor ingesloten. De politie zoekt nog verder naar de tweede verdachte.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden