Aanhoudingen na gewapende beroving

Foto: Publiek Domein

Vier mannen in de leeftijd van 22, 25, 29 en 30 jaar oud en één 23-jarige vrouw, allemaal woonachtig in Groningen zijn dinsdag 24 januari aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een beroving met automatische wapens en/of bezit van drugs.

Op woensdag 12 oktober 2016 deed een 26-jarige inwoner uit Hoogeveen aangifte van een beroving aan de Esdoornlaan in Groningen, meldt de politie. Hij moest onder andere zijn sieraden en telefoon afgeven aan drie mannen onder bedreiging van meerdere wapens.

Op dezelfde dag werd in een woning in Groningen door leden van het Arrestatieteam een 36-jarige inwoner uit de stad aangehouden voor betrokkenheid bij deze beroving.

Na onderzoek werd de identiteit van de andere verdachten duidelijk. De vijf verdachten werden dinsdag aangehouden op verschillende plaatsen in Groningen en Winschoten.

Deze aanhoudingen zijn door het Arrestatieteam verricht, omdat de verdachten in het bezit konden zijn van vuurwapens. De 22-jarige verdachte had bij zijn aanhouding een vuurwapen binnen handbereik liggen. Ook de 23-jarige vrouw die bij hem aanwezig was werd aangehouden.

Bij de aanhouding van de 25-jarige man werden meerdere soorten drugs aangetroffen in de woning. Ook de 30-jarige man die bij de 25-jarige in de woning was, werd aangehouden voor het bezit van verdovende middelen en in verzekering gesteld. Dat houdt in dat de verdachten langer vast mogen worden gehouden.

Wapens

In zes panden in Groningen en één in Winschoten werden meerdere wapens aangetroffen, waaronder één Uzi, één vuurwapen, vier imitatievuurwapens die niet van echt te onderscheiden zijn en munitie.

Ook werden er grote hoeveelheden hard en softdrugs aangetroffen en ruim 8000 euro aan contanten. De politie gaat verder met het onderzoek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden