Stadjers aangehouden voor diefstal via babbeltrucs

Foto: Politie

Twee mannen van 34 en 59 jaar uit Groningen zijn maandag 16 en dinsdag 17 januari aangehouden. Ze worden er van verdacht dat ze bij meerdere bejaarden spullen hebben gestolen via babbeltrucs.

Dankzij alerte buurtbewoners kwam de politie de mannen op het spoor.

Een 96-jarige vrouw uit Steenwijk werd maandag 14 november het slachtoffer van een babbeltruc, meldt de politie. Een man belde bij de vrouw aan en deed zich voor als meteropnemer. Nadat hij weg was bleken er allerlei spullen te zijn verdwenen, waaronder sieraden.

Buurtbewoners zagen een onbekende auto staan en vertrouwden het niet. Ze noteerden het kenteken. Een aantal getuigen hebben gezien dat een man de woning van de vrouw verliet. Ze gaven het kenteken en het signalement door aan de politie.

Een 34 jarige man werd maandag aangehouden in Hoogkerk op verdenking van diefstal, nadat hij met een babbeltruc een woning was binnengetreden.

Een aantal sieraden werden aangetroffen in de woning van de verdachte. De politie vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn en is op zoek naar de eigena(a)r(en) van de sieraden.

Bij herkenning van deze sieraden kan contact opgenomen worden met 0900-8844.

Babbeltrucs

Verder onderzoek leidde naar de mannen uit Groningen. Vermoedelijk zijn ze ook betrokken geweest bij babbeltrucs in Ommen, Noord-Nederland en Flevoland. Het gaat, op dit moment, in totaal om acht babbeltrucs.

In alle gevallen werden bejaarde mensen benadeeld doordat een man zich voordeed als medewerker van een elektriciteitsmaatschappij of het waterschap.

De politie benadrukt nogmaals geen onbekenden binnen te laten. De meeste bedrijven kondigen hun bezoek van te voren aan en hun medewerkers dragen een legitimatie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden