Werknemer Synergon aangehouden voor stelen van medische dossiers

Foto: Publiek Domein

De politie heeft deze week een 55-jarige inwoner van de gemeente Bellingwedde aangehouden.

De man, werkzaam bij werkvoorzieningschap Synergon, wordt ervan verdacht dat hij medische dossiers heeft weggenomen die hadden moeten worden vernietigd. De dossiers zou hij daarna in handen hebben gesteld van RTV Noord.

De dossiers waren afkomstig van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het UMCG had de vernietiging van de dossiers uitbesteed aan afvalverwerker Virol. Het afvalverwerkingsbedrijf had met medeweten van het UMCG Synergon ingeschakeld voor het sorteren van de dossiers.

In januari meldde zich een verslaggever van de omroep bij het ziekenhuis en het verwerkingsbedrijf dat hij in bezit was gekomen van een aantal van deze documenten.

Uit eerdere berichtgeving van RTV Noord bleek dat medewerkers zich kostelijk vermaakten over de informatie in de medische dossiers. Het ziekenhuis en Virol deden na de berichtgeving gezamenlijk aangifte bij de politie.

De politie verdenkt de 55-jarige man uit Bellingwedde dat hij de documenten heeft weggenomen waarna ze bij de omroep RTV Noord belandden, dat meldt de politie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden