Opnieuw onderzoek bedreiging en intimidatie binnen No Surrender

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

De politie heeft een tweede zaak van bedreiging, intimidatie en mishandeling binnen motorclub No Surrender in onderzoek, nadat een ex-lid van No Surrender uit Groningen aangifte heeft gedaan.

Een 29-jarig ex-lid van No Surrender uit Groningen is maandag 19 december in deze zaak aangehouden. Ook een 35-jarig lid dat eerder werd aangehouden in de ontvoeringszaak Glimmen, is verdachte in deze zaak. Hij blijft na een beslissing van de raadkamer 90 dagen vast zitten.

Geldboetes en mishandelingen

De ex-lid van No Surrender uit Groningen, die aangifte heeft gedaan, zou de club zijn uitgezet, omdat hij niet vaak genoeg op clubbijeenkomsten verscheen. Hij moest dit bekopen met steeds oplopende geldboetes en meerdere mishandelingen, meldt de politie. Ook nadat de eerder afgesproken boetes waren betaald, hielden de mishandelingen en bedreigingen niet op.

Dat in combinatie met de publiciteit over de aanhoudingen in de ontvoeringszaak Glimmen waren voor het ex-lid de belangrijkste redenen om uiteindelijk toch naar de politie te stappen. De politie doet onderzoek naar de intimidaties, afpersingen en mishandelingen.

Meer aanhoudingen in deze zaak van bedreiging, intimidatie en mishandeling sluit de politie niet uit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden