Mogelijke doorbraak in onderzoek zware mishandeling prostituee

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {AvroTros}

De politie heeft een mogelijke doorbraak in het onderzoek naar de zware mishandeling van een prostituee in de Nieuwstad in Groningen in oktober 2008.

Vanwege nieuwe ontwikkelingen is het onderzoek heropend, meldt de politie. Wat deze ontwikkelingen zijn kan in deze fase van het onderzoek nog niet gedeeld worden.

Onderzoek

Een toen 21-jarige prostituee uit Groningen ontving in haar kamer in de Nieuwstad In Groningen op woensdag 22 oktober 2008 omstreeks 23.45 uur een klant. Nadat hij gebruik had gemaakt van haar diensten sloeg hij haar met een onbekend voorwerp een paar keer hard tegen haar hoofd en hand.

De vrouw viel door de aanval bewusteloos neer. De vrouw had een groot gat in haar voorhoofd en hield daar een flink litteken aan over. Ook verbrijzelde haar vingertop door het geweld.

De verdachte was waarschijnlijk uit op de dagopbrengst van de prostituee. Hij vluchtte met een geldbedrag.

Op woensdag 3 februari 2009 werd er aandacht aan deze zaak besteed in Opsporing Verzocht. Mede dankzij de uitzending werd er destijds een verdachte aangehouden. Na onderzoek bleek hij niets met de zaak te maken te hebben.

Signalement

Het slachtoffer wist te vertellen dat het om een ongeveer 20-jarige man ging met een lichtgetinte huidskleur. Hij zou ongeveer 1.55 a 1.60 meter zijn. Volgens de vrouw had hij een agressieve blik in zijn ogen. Hij heeft dikke lippen en had toen kort, zwart krullend haar en een stoppelbaardje. Hij zou hebben gezegd dat hij half Nederlands, half Portugees was. De verdachte heeft alleen maar in het Engels gesproken.

Opsporing Verzocht

Op dinsdagavond 22 november wordt deze zaak nogmaals behandeld in Opsporing Verzocht om 20.30 uur op NPO 1.

Tips/getuigen

De politie hoopt, ondanks dat deze zaak lang geleden speelde, dat er mensen zijn die alsnog contact op willen nemen met de politie. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Voor anonieme tips kan gebeld worden Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) op 079-3458999.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden