Verdachte uit Groningen aangehouden voor poging misbruik minderjarige

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {JJMedia}

Een 62-jarige man uit de provincie Groningen werd op dinsdag 4 oktober aangehouden op een vakantiepark in het Noorden. Hij wordt verdacht van poging tot seksueel misbruik van een minderjarig meisje.

Undercover in Nederland

Het televisieprogramma ‘Undercover in Nederland’ van SBS6 ontmaskerde de man. De verdachte zocht seksueel contact met minderjarigen op internetsites, meldt de politie. Het programma wordt vanavond, zondag 20 november uitgezonden op SBS6 om 21.30 uur.

De 62-jarige man dacht dat hij een afspraak had op het park met een 14-jarig meisje en diens tante, maar deze vrouw was een medewerkster van Undercover. Er was geen meisje aanwezig.

Agenten waren voor de ontmoeting ingeseind door het televisieprogramma. Toen de man met de medewerkster van het programma in gesprek was over de seksuele handelingen die hij wilde verrichten met de 14-jarige werd hij in overleg met Justitie direct aangehouden door de politie.

Alle computerapparatuur in zijn huis werd in beslag genomen. Na verhoor werd de man in opdracht van het Openbaar Ministerie twee dagen later in vrijheid gesteld.

De man wordt nog wel als verdachte gezien. De politie doet onderzoek of de verdachte vaker contact heeft gezocht met minderjarigen of strafbare feiten heeft gepleegd.

De politie vraagt getuigen, die meer informatie hebben over deze zaak contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden