Poolse man aangehouden voor fietsendiefstal

Foto: De Redactie

Een 26-jarige man van Poolse afkomst zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is zondagavond aangehouden op verdenking van diefstal van meerdere fietsen.

Na een melding van een verdachte situatie bij een garagebox aan de Coendersweg in Groningen vrijdag 28 oktober is een onderzoek gestart, meldt de politie.

Zondagavond zagen politieagenten in burger, dat de verdachte in bezit was van een Koga Miyata damesfiets op de Coendersweg. Deze fiets bleek zaterdag 29 oktober gestolen te zijn vanaf het A-kerkhof in Groningen. De verdachte werd vervolgens aangehouden toen hij een andere fiets naar de garagebox aan de Coendersweg had gebracht.

In deze garagebox werden meerdere gestolen fietsen aangetroffen. Ook werden vele opengebroken sloten en inbrekerswerktuigen aangetroffen.

In totaal werden 12 nieuwe en duurdere fietsen aangetroffen van de merken Gazelle, Batavus en Koga Miyata. Van 10 fietsen was aangifte gedaan van diefstal. Deze fietsen werden gestolen tussen 27 en 30 oktober 2016 vanaf diverse plekken in de binnenstad van Groningen.

De opengebroken sloten, bleken na onderzoek afkomstig te zijn van duurdere fietsen die waren gestolen in de maanden september en oktober 2016 in de binnenstad van Groningen.

Het onderzoek is in volle gang en de politie verwacht meer aanhoudingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden