Opvallende stijging aantal auto-inbraken

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Kafziel

De politie doet extra onderzoek naar de opvallende stijging van het aantal auto-inbraken in de stad Groningen in de afgelopen maand september.

In september 2016 werden 159 aangiften voor auto-inbraak gedaan, meldt de politie. In september 2015 waren dit 82 aangiften.

Er werd vooral ingebroken in kleinere modellen personenauto’s, waarbij vaak veel schade werd toegebracht aan het slot van de portierdeur. In veel gevallen werd de gehele auto doorzocht, maar werden er relatief weinig goederen uit de auto weggenomen.

De politie vermoedt dat een groot deel van deze inbraken door dezelfde dader(s) gepleegd zijn.

Extra toezicht

De politie zet de komende tijd in op extra opvallende en onopvallende surveillance en doet uitgebreid onderzoek.

Heterdaadsituatie? Bel 112!

De politie vraagt burgers om extra alert te zijn bij heterdaadsituaties van auto-inbraken en deze via het alarmnummer 112 te melden, met een omschrijving van het misdrijf, een signalement van de dader(s) en een vluchtrichting.

Preventietips

Tips om kans auto-inbraak te verminderen, zijn onder andere het dashboardkastje openlaten, laat zien dat er niets waardevols in ligt, verwijder de afdruk van uw navigatiesysteem op de voorruit; apparaten toch in de auto laten liggen, schakel ze dan helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaal detecteren en parkeer op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen