Twee verdachten (17 en 24) aangehouden na schietincident Pelsterstraat

Foto: Politie

De politie heeft een 17-jarige jongen en 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident in de Pelsterstraat dinsdag. Bij het incident raakte niemand gewond, meldt de politie.

De politie kreeg op dinsdag 9 april rond 17.45 uur De melding van een schietincident in de Pelsterstraat kwam dinsdagmiddag rond 17.45 uur. Daar werd geschoten met vermoedelijk een vuurwapen of een voorwerp dat daarop lijkt. De twee verdachten vluchtten daarna in de richting van het hoofdstation.

De politie kwam de twee verdachten op het spoor na onderzoek en gesprekken met buurtgenoten. Ze werden rond 19.45 uur aangehouden op de Petrus Campersingel.

Ze zitten nog vast en worden verhoord.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van het schietincident en wat daar aan vooraf is gegaan. Dat is volgens de politie op dit moment nog onvoldoende duidelijk. De politie vraagt daarom mensen die dinsdag 9 april tussen 17.15 uur en 18.45 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de Pelsterstraat of de verdachten daarna nog gezien hebben in de buurt van het hoofstation of de Petrus Campersingel contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen