Politie zoekt getuigen van schietincident Gedempte Kattendiep

Foto: De Redactie

De politie onderzoekt het schietincident, dat dinsdagmiddag rond 14.30 uur plaatsvond op het Gedempte Kattendiep en vraagt getuigen om informatie. Bij het incident raakte een 23-jarige man uit Groningen lichtgewond, meldt de politie.

De politie kreeg rond 14.30 uur een melding van een conflict tussen twee personen in de omgeving van de Kleine Peperstraat en het Gedempte Kattendiep. Daarbij zou meerdere keren zijn geschoten. Toen agenten ter plaatse kwamen, had een boa (gemeentelijke handhaver) inmiddels een verdachte had aangehouden. Deze 22-jarige man is overgedragen aan de politie. De agenten namen van het slachoffer een verklaring op.

De politie onderzoekt de toedracht van het incident en heeft sporenonderzoek verricht. Bij het onderzoek op het Kattendiep is een vuurwapen gevonden. De politie gaat er vanuit dat er meerdere keren is geschoten. Daarnaast wordt gekeken of er camerabeelden zijn.

Getuigenoproep

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die dinsdag rond 14.30 uur iets hebben gezien of gehoord van het incident. Ook vraagt de politie om beelden van een cameradeurbel, bewakingscamera of dashcam. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen