Politie Noord-Nederland waarschuwt voor serie auto-inbraken in Groningen

Foto: De Redactie

De politie Noord-Nederland ziet een toename van het aantal auto-inbraken van het merk VW-Up, Skoda Citigo of Seat Mii. Eigenaren van deze type auto’s worden opgeroepen extra goed op te letten. In de afgelopen dagen zijn er tientallen inbraken in de stad geweest, meldt de politie.

De inbraken vonden plaats in de wijken Vinkhuizen, Paddepoel, Oranjewijk en de Zeeheldenbuurt. “Het valt op omdat het om tientallen inbraken gaat”, aldus de politie. De inbrekers hebben het gemunt op navigatiesystemen/boordcomputers in de VW-Up, Skoda Citigo en Seat Mii.

Niet alleen in de stad Groningen

De afgelopen weken waren er ook vergelijkbare inbraken plaatsgevonden in Hoogezand, Haren, Roden, Zuidlaren en Assen. Bij deze inbraken zijn ook navigatiesystemen/boordcomputers buitgemaakt.

De politie adviseert om uitneembare navigatiesystemen mee te nemen en vooral niet in het zicht laten liggen in de auto of in het dashboardkastje te leggen. “Laat desnoods uw dashboardkastje openstaan, zodat dieven zien dat er in uw auto niets van waarde te halen valt”, aldus de politie.

Ook is het advies om auto’s op een goed verlichte plek neer te zetten met camerabewaking of binnen als het kan.

Getuigen

De politie vraagt mensen die iets verdachts zien het te melden via 0900-8844 en bij spoed of heterdaad altijd 112. De politie zoekt getuigen in het onderzoek naar de auto-inbraken en camerabeelden. Tips kunnen gemeld worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen