Zedendelict Kleine der A in tv-programma Opsporing Verzocht

Foto: De Redactie

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan het zedendelict, dat in de nacht van 30 november op 1 december werd gepleegd aan het Kleine der A in Groningen.

Een jonge vrouw werd die nacht slachtoffer van een zedendelict, waarbij een man ongewenste seksuele handelingen verrichtte bij haar. Het incident vond plaats tussen 1.15 uur en 2.30 uur in de nacht. De politie deelde eind vorige maand camerabeelden van een man, de verdachte van het zedendelict.

De politie heeft een verdachte in beeld, maar zijn identiteit is niet bekend. De man fietste die bewuste nacht op een opvallende retro racefiets door de binnenstad. De man droeg volgens de politie een petje en hij sprak vermoedelijk Engels.

Een andere jonge vrouw heeft het slachtoffer kort na het incident aangesproken op straat. De politie wil ook graag met haar in contact komen. Daarnaast zijn meerdere mensen lopend, op de fiets en reden er enkele auto’s door de straat ten tijde van het incident. Ook deze belangrijke getuigen wil de politie graag spreken.

Tips

De politie zoekt getuigen van het misdrijf. Ook is de politie een postercampagne in twee talen (Nederlands en Engels) gestart in de zoektocht naar tips. De politie vraagt mensen die in de nacht van 30 november op 1 december tussen 1.00 en 3.00 uur iets opvallend gezien hebben in de omgeving van de Kleine der A te bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Daarnaast is Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) beschikbaar voor anonieme tips. Op de website van de politie is daarnaast een tipformulier over het incident, waar mensen ook camerabeelden kunnen uploaden.

Het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond vanaf 20.26 uur te zien op NPO 2. Woensdagmiddag om 13.26 uur wordt de uitzending herhaald.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen