Politie onderzoekt vuurwapenincidenten op Grote Markt en Akerkof

Foto: De Redactie

De politie onderzoekt twee vuurwapenincidenten, die donderdagnacht gemeld werden. Eén incident was op de Grote Markt en later één op het Akerkhof in Groningen. We doen onderzoek en roepen getuigen op om zich bij ons te melden.

De politie kreeg rond 23.30 uur een melding over een dreiging met een vuurwapen op de Grote Markt. Bij aankomst werden vier mannen aangetroffen, die mogelijk met het incident te maken hadden. ” We hadden een vermoeden dat één van de personen een wapen bij zich zou hebben”, meldt de politie. “Op het moment dat we ze wilden aanhouden, volgden ze de aanwijzingen van de collega’s niet op en daarbij ontstond een mogelijk dreigende situatie. Daarop hebben we een waarschuwingsschot gelost. Daarna zijn de vier mannen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht”.

De mannen waren geen verdachte in dit incident bleek op het bureau. Ze hadden ook geen vuurwapen bij zich. De mannen werden gehoord als getuige en vervolgens vrij gelaten.

Rond 23.45 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn op het Akerkhof. Bij aankomst trof de politie geen verdachte en ook geen slachtoffer aan.

De politie onderzoekt de beide incidenten en zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Ook onderzoekt de politie of er verband bestaat tussen de twee voorvallen.

De politie vraagt getuigen met informatie of camerabeelden contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen