Vijf personen aangehouden voor online aanbieden van drugs

Foto: De Redactie

De politie heeft vijf mannen aangehouden in de stad Groningen, naar aanleiding van een gehouden actie begin vorige week. De mannen worden verdacht van het online aanbieden van verdovende middelen in de stad.

Daarnaast waren er vijf doorzoekingen, waarvan drie in Groningen, één in Assen en één in Leeuwarden. Daarbij is beslag gelegd op meerdere telefoons, twee auto’s en een contant geldbedrag van vele duizenden euro’s. Ook werden diverse hoeveelheden harddrugs en een boksbeugel in beslag genomen.

Het gaat om een 32-jarige man uit Assen, drie mannen van 18, 23 en 34 jaar uit Groningen en een 32-jarige man uit Leeuwarden. Vier werden aangehouden in het centrum van Groningen, waaronder in de omgeving van de zogeheten Gele Loper, de route tussen de Museumbrug en de Vismarkt. De vijfde aanhouding was in een stadswijk.

Bij de politie kwamen in de afgelopen tijd meerdere signalen binnen van drugshandel en (online) drugsbezorgdiensten. Dat leidde tot de geconcentreerde actie van de politie en het Openbaar Ministerie en de aanhouding van de vijf mannen.

De drugs worden volgens de politie vaak geleverd door – soms kwetsbare – jongeren, die dat in opdracht van anderen doen. Ze beginnen met kleine dealtjes, maar er wordt steeds meer van ze gevraagd. Het is vaak lastig om daarmee te stoppen en vervolgens bestaat het gevaar dat ze verder afglijden in de criminaliteit, met alle gevolgen vandien.

Gerard de Jonge, teamchef van het Basisteam Groningen-Centrum: “De verdachten en hun opdrachtgevers maken willens en wetens winst ten koste van de gezondheid en veiligheid van anderen. We willen dat criminele systeem met dit soort acties zoveel mogelijk in kaart brengen, maar vooral ook verstoren en dwarszitten. We blijven dit monitoren en aanpakken waar mogelijk.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen