Beelden verdachte pinpasfraude in Opsporing Verzocht

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

De man, die op 8 februari met een gestolen pas geld pinde op de Grote Markt is aanstaande dinsdag te zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Ondanks het verspreiden van foto’s vorige maand en het binnenkrijgen van een aantal tips is de verdachte nog niet herkend, meldt de politie.

De politie meldt dat er, nadat de politie eind vorige maand foto’s verspreidde van de verdachte, verschillende tips zijn binnengekomen. Daarom laat de politie beelden zien in Opsporing Verzocht.

De man nam op woensdag 8 februari geld op bij meerdere geldautomaten op een aantal plaatsen in Groningen. Ook in Duitsland werd gepind. De pinpas is van een 25-jarige man uit Delfzijl. Hij liep dinsdagavond 7 februari door de binnenstad van Assen toen hij werd aangesproken door twee mannen. Ze wilden zijn spullen en onder bedreiging van wat mogelijk een mes is, stond het slachtoffer zijn pinpas af.

Eén van de pintransacties vond plaats aan de Grote Markt in Groningen, waarvan op de beelden de verdachte duidelijk te zien is. Het gaat om een jonge man met een getinte huidskleur. Hij wordt tussen de 16 en 30 jaar geschat. Hij droeg een groen, grijze gewatteerde jas met op de linkerborst een oranje streep en een zwart heuptasje.

De politie vraagt mensen die de verdachte herkennen, of meer informatie hebben contact op te nemen door te bellen via 0900-8844, of anoniem, via 0800-7000.

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond te zien op NPO2 vanaf 20.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen