Opsporing Verzocht: Pinpasfraude in Groningen

Foto: De Redactie

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de pinpasfraude in Groningen. Daarbij worden beelden getoond van twee personen die op 14 augustus vorige jaar met een gestolen pas een flink geldbedrag hebben buitgemaakt.

Ze hebben onder andere gepind op 14 augustus vorig jaar bij een elektronicawinkel aan de Roskildeweg in Groningen. Daarnaast is ook een aanzienlijk contant geldbedrag buitgemaakt door een babbeltruc.

Volgens de politie werd het slachtoffer opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker, met de boodschap dat de bankrekening van de vrouw was gehackt. De verdachte wist haar vertrouwen te winnen en vroeg of de vrouw onlangs gepind. Dit bleek het geval en vervolgens werd ze gevraagd om dit contante geld samen met haar pinpas en pincode af te staan aan een koerier. Volgens de bankmedewerker zouden het geld en de pinpas veilig worden opgeborgen in een kluis van de bank. Niets bleek volgens de politie minder waar. Een man en vrouw deed op dezelfde dag een forse aankoop bij de elektronicazaak aan de Roskildeweg. Later op de avond werd er ook met de pas gepind bij een Geldmaat.

De politie wil graag weten wie de oplichters zijn, een man en vrouw, waarvan de beelden vorig jaar november al werden gepubliceerd. De politie vraagt mensen met tips over de fraudezaak te bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan via telefoonnummer 0800-7000.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond vanaf 20.30 uur te zien op NPO2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen