Vier insluipingen in verschillende woningen in de stad Groningen

Foto: De Redactie

Bewoners van vier woningen in het centrum van Groningen werden afgelopen week opgeschrikt door een onbekend persoon in hun woning. De politie doet onderzoek naar deze insluiper. Het lijkt volgens de politie in alle vier gevallen om dezelfde man te gaan.

De politie zoekt getuigen of mensen die misschien camerabeelden hebben.

Deze insluipingen vinden ’s nachts en in de vroege ochtend plaats. Het gaat om twee insluipingen op 28 oktober. De eerste insluiping was rond 6.00 uur in een woning aan het Hoendiep en de ander aan de Goudlaan omstreeks 8.30 uur. De derde insluiping gebeurde op 30 oktober rond 2.30 uur aan de Rabenhauptstraat. Afgelopen woensdag, op 2 november was er een insluiping rond 3.00 uur aan de Anna Paulownastraat.

De insluiper vluchtte weg nadat de onbekend man werd geconfronteerd met bewoners. De bewoners bleven ongedeerd.

Geen braaksporen

Het is nog onbekend hoe de man binnen komt. In de woningen zijn geen braaksporen aangetroffen. De politie vermoedt dat de man op eenvoudige wijze toegang tot de woningen heeft verkregen, bijvoorbeeld door te flipperen of doordat de deur niet goed op slot zat.

Signalement

Het lijkt in alle vier de gevallen om dezelfde man te gaan: een getinte man met een slank postuur en een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij heeft kort zwart krullend haar, draagt een zwarte jas of hoodie en een donkerblauwe spijkerbroek. Het is mogelijk dat de insluiper een mondkapje draagt.

Mogelijk meer slachtoffers

De politie onderzoekt de verschillende insluipingen en sluit niet uit dat er mensen zijn die eerder een soortgelijk incident hebben meegemaakt. De politie roept deze mensen op alsnog contact op te nemen.

Daarnaast vraagt de politie ook getuigen die iets gezien of gehoord hebben rondom de genoemde plaatsen en tijdstippen te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Daarnaast zoekt de politie camerabeelden van de omgeving, die kunnen helpen bij dit onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen