Politieagent gewond bij scootermeeting in Emmen; vermoedelijk ook Groningers betrokken bij incident

Foto: De Redactie

Een motoragent van de politie in Emmen raakte zondagmiddag lichtgewond bij een ‘scootermeeting’ nabij de Huygensstraat in de Drentse stad. Tientallen aanwezigen belaagden en bedreigden de agent toen hij een motorscooter in beslag wilde nemen. De politie denkt dat de aanwezigen uit heel Noord-Nederland komen, waaronder ook mensen uit Groningen.

De motoragent was als eerste en enige agent aanwezig, na een melding van een scootermeeting en overlast. De agent controleerde een 20-jarige bestuurder van een motorscooter. De bestuurder bleek niet in het bezit te van een rijbewijs en ook had de motorscooter geen kentekenplaat.

De agent wilde de motorscooter in beslag nemen, toen een grote groep aanwezigen dreigend op de agent afkwame en insloot. Mensen uit de groep begonnen de agent te duwen en belagen. Daarbij liep de agent letsel op aan zijn rug en hand. De agent had inmiddels assistentie opgeroepen en dreigde met pepperspray, waarop de groep vluchtte. Agenten wisten nog een aantal bestuurders staande te houden en kentekens te noteren.

In de commotie nam de bestuurder van de motorscooter de benen en ook de scooter zelf werd, door één van de aanwezigen, weggereden.

Ook Groningers betrokken

De politie denkt dat de aanwezigen uit heel Noord-Nederland kwamen, maar noemt specifiek Groningen op social media, als één van de plekken waar de groep bedreigers vandaan zou kunnen komen.

Van de man die de agent belaagde is een duidelijk signalement. Dat is een man met een getinte huidskleur en een fors postuur. Deze man is tussen de 1,65 en 1,70 meter lang en had krullend haar. De man droeg een blauwe hoodie, een zwarte sjaal of bivakmuts en blauwe schoenen.

Ook van de persoon die motorscooter meenam, is een duidelijk signalement: een man met een witte huidskleur, een slank postuur en ongeveer 1,90 lang. Deze man droeg een witte trui en een zwarte bodywarmer met capuchon. Let wel, dit is de peroon die de scooter meenam na het incident, niet de bestuurder. De politie weet wie hij is.

Getuigen gezocht

Mensen die bij de meeting waren en beschikken over informatie rond het incident, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie zoekt ook specifiek naar camerabeelden. Deze beelden gaan al rond op verschillende social media. Voor het delen van de beelden kan het tipformulier op de website van de politie gebruikt worden. Hier kun je foto’s en video’s toevoegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen