Drie aanhoudingen na politieachtervolging van Groningen naar Winsum

Foto: De Redactie

De politie heeft vrijdagochtend in Winsum drie mannen van 25, 33 en 37 jaar aangehouden na een achtervolging van Groningen naar Winsum.

De achtervolging ontstond na een melding van een slachtoffer van een woningoverval. De man meldde zich vrijdagochtend om 4.00 uur bij de politielocatie aan de Sontweg.
“Hij was ontsnapt uit zijn huis aan de Kaaij. Drie mannen waren daar bij hem binnen en hebben hem vastgehouden en beroofd. Hij had zich naar eigen zeggen kunnen bevrijden en was daarna naar de Sontweg gekomen”, aldus de politie. Hij raakte daarbij lichtgewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Ook de auto van het slachtoffer was gestolen. De politie zette de nummerplaat in de automatische kentekenplaatherkenning (ANPR), waarna de politie de auto op het spoor kwam bij Bedum. Daarop zetten agenten de achtervolging in.

Drie mannen aangehouden

Toen de verdachten de politie zagen gingen zij ervandoor. Rond half zes eindigde de achtervolging aan de Netlaan in Winsum toen de auto crashte. Eén verdachte werd direct aangehouden en twee renden weg. ‘Met behulp van warmtebeelden en een politiehond werden de twee aangetroffen in de bosjes, waar ze zich hadden verstopt.’

De drie verdachten zitten vast en worden gehoord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen