Meerdere scooters in beslag genomen en boetes bij scootermeeting op industrieterrein in Groningen

Foto: Publiek Domein

Zondagmiddag heeft de politie acht scooters in beslag genomen en meerdere boetes uitgedeeld bij een scootermeeting in de omgeving van de Londenweg op het industrieterrein Westpoort in Groningen.

Overlastmeldingen

Na meldingen van overlast troffen meerdere eenheden van de politie tientallen scooterbestuurders en omstanders bij een scootermeeting aan op en rond de Londenweg. Een deel van hen maakte zich volgens de politie schuldig aan onveilig weggedrag en het negeren van een stopteken.

Behalve de inbeslagname van de scooters, die op het politiebureau onderzocht gaan worden, werden ook een aantal controles uitgevoerd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Boetes

Tijdens de actie en na de controle van de scooters werden meerdere processen-verbaal uitgedeeld. Zo reden twee bestuurders zonder rijbewijs en is er vijf keer een boete uitgedeeld omdat een scooter harder blijkt te kunnen rijden dan toegestaan. Daarnaast zijn er boetes uitgedeeld voor een niet werkend remlicht, een losse accu en een lekke uitlaat. Ook kregen vijf scooters een WOK-melding, wat staat voor ‘wacht op keuring’. Daarbij voldoen de scooters niet aan de wettelijke eisen. Ze mogen pas de weg weer op, nadat de scooter opnieuw is gekeurd door de RDW.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen