Man (32) uit Westerkwartier opgepakt voor afvaldumpingen A7

Foto: De Redactie

De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit de Groningse gemeente Westerkwartier opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij nachtelijke afvaldumpingen op de A7. Op 28 juli en 1 augustus werden bijvoorbeeld pallets en afval gedumpt, zegt de politie vrijdag.

Een voertuig botste ter hoogte van Frieschepalen op het daar gedumpte afval, waarbij de auto zwaar beschadigd raakte.

De politie laat weten een breed onderzoek te zijn gestart op 28 juli. “Uit dat onderzoek komt naar voren dat de aangehouden verdachte mogelijk betrokken is bij de nachtelijke afvaldumpingen nabij Marum en Frieschepalen.” De man wordt ook verdacht van brandstichting en overtreding van de Wet milieubeheer.

Tussen het gedumpte afval zat ook asbest. Dit is volgens de politie zodanig schadelijk “dat Rijkswaterstaat een speciaal team in moest schakelen om het afval op te ruimen”. De man wordt verhoord.

Vorige week werd ook afval gedumpt op de A7 bij de afslag Midwolde/Leek en op de A32 bij Meppel. Ook daar vonden ongevallen plaats. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan, ook naar deze dumpingen. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Informatie of beelden delen kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of door te bellen met 0900-8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen