Man (50) overleden na schietincident Haddingestraat in centrum van Groningen

Foto: De Redactie

Een 50-jarige man uit Leeuwarden is overleden als gevolg van een schietincident dat zaterdagavond rond 20.00 uur plaatsvond in de Haddingestraat in het centrum van Groningen. Dat meldt de politie.

De politie kreeg zaterdagavond rond 19.55 uur een melding van het schietincident in de Haddingestraat. In deze straat werd de 50-jarige man uit Leeuwarden met ernstige verwondingen aangetroffen. Onder andere de traumahelikopter van het MMT kwam ter plaatse voor de hulpverlening. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en daar is hij uiteindelijk overleden als gevolg van zijn verwondingen.

Twee andere mannen van 47 en 58 jaar uit Leeuwarden raakten bij dit incident gewond. Het 47-jarige slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis.

Aanhouding

De politie heeft ongeveer een kwartier na het incident in de Boteringestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Hij zit vast en hij zal worden verhoord over het schietincident. De verdachte zit in beperkingen en dat houdt in dat hij alleen maar contact mag hebben met zijn advocaat.

Conflict

De politie gaat er op dit moment vanuit dat er een conflict is voorafgegaan aan het schietincident. Hierbij waren in ieder geval de slachtoffers en de uiteindelijke verdachte betrokken. Uit onderzoek moet nog blijken wat de reden was voor dit conflict. Op de plaats van het schietincident is forensisch onderzoek gedaan. Daarnaast wordt gekeken of er camerabeelden uit de omgeving kunnen worden veiliggesteld.

Deel geen beelden op social media

Er zijn ook beelden van het schietincident die rondgaan op sociale media. De politie kent deze beelden en ze zijn ook onderdeel van het onderzoek. De politie roept iedereen op om deze beelden te verwijderen en niet verder te delen. “Er is sprake van incident met een zeer ernstige afloop en het delen van deze beelden is confronterend en kwetsend voor de betrokkenen en familie en bekenden van de slachtoffers”, aldus de politie.

Tips

De politie vraagt nieuwe beelden van het incident of iets wat aan het conflict is voorafgegaan deze te delen met de politie. Getuigen met informatie over het schietincident of over de mogelijke toedracht van het conflict wordt gevraagd te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen