Twee aanhoudingen na schietincident aan de Boeg in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

Twee mannen van 16 en 18 jaar uit Groningen zijn dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident aan de Boeg in Groningen. Dat meldt de politie.

Bij het schietincident aan de Boeg dat op zaterdagavond 15 januari plaatsvond, raakte een 19-jarige man ernstig gewond. Het 19-jarige slachtoffer werd na het incident door getuigen met een auto naar het bureau gebracht. Het onderzoek heeft geleid naar de twee verdachten, die disndag zijn aangehouden door een arrestatieteam.

De politie onderzoekt ook of de verdachten betrokken zijn geweest bij drie andere schietincidenten in de Groningse wijk Vinkhuizen. Op 9 oktober vorig jaar en 12 januari jongstleden werd dezelfde woning in de Radiumstraat beschoten. In de nacht van 18 op 19 januari werd een woning aan de Zandsteenlaan beschoten. Bij deze schietincidenten raakte niemand gewond.

Het onderzoek naar het schietincident aan de Boeg gaat door en meerdere aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

Getuigen

De politie vraagt mensen met informatie over de schietincidenten aan de Boeg, de Zandsteenlaan of de Radiumstraat contact op te nemen via 0800-6070 (de Opsporingstiplijn) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen