Vier aanhoudingen in provincie Groningen tijdens jaarwisseling

Foto: De Redactie

Deze jaarwisseling deden zich op meerdere plekken in Noord-Nederland verschillende incidenten voor, zoals vechtpartijen, vernielingen en overlast van zwaar vuurwerk. Er kwamen gedurende de hele nacht veel meldingen binnen van branden. Dat meldt de politie.

Vier personen werden aangehouden in de provincie Groningen. Aan de Meerpaal in Groningen werd de brandweer opgeroepen voor bluswerkzaamheden. Ter plaatse was het onrustig en werd ter ondersteuning ook de Mobiele Eenheid (ME) opgeroepen. In eerste instantie meldde de politie dat de brandweer en ME bekogeld waren met vuurwerk, maar nieuwjaarsochtend meldde de politie dat daar toch geen sprake van was. “De ME is wel ter plaatse geweest. Er werd vuurwerk afgestoken, maar dit werd niet in de richting van de politie of de brandweer gegooid zoals eerder gemeld”, aldus de politie.

In Noord-Nederland werden in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe in totaal dertien aanhoudingen verricht. Een aantal keren werd de politie bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen. Vijf agenten raakten (licht-)gewond. De Mobiele Eenheid (ME) werd zeven keer ingezet, waarvan vijf keer in Friesland. In Burdaard werd traangas gebruikt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen