Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding in Groningen

Foto: Publiek Domein

Bij de aanhouding van een 32-jarige automobilist uit Groningen hebben agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere waarschuwingsschoten gelost. Ook werd pepperspray gebruikt.

De verdachte raakte licht gewond bij de aanhouding, meldt de politie. Tijdens het sporenonderzoek werd ook nog een 63-jarige inwoner van Groningen aangehouden omdat hij weigerde te vertrekken.

Veelpleger

Op de Kastanjelaan in de stad zagen surveillerende agenten een auto staan. De eigenaar van de auto werd gezocht, omdat hij nog een gevangenisstraf van 143 dagen had openstaan. Een dag eerder was ook al geprobeerd de man aan te houden, maar hij zag kans om er vandoor te gaan. Hij staat te boek als veelpleger.

Aanhouding op Zonnelaan

Agenten spraken de 32-jarige aan en hij kreeg te horen dat hij was aangehouden. Hierop probeerde hij er opnieuw vandoor te gaan. Hij startte zijn auto en gaf gas. Een agent sloeg daarop een autoruit kapot en spoot pepperspray in de richting van de bestuurder.

Desondanks zag de man kans om met zijn auto achteruit te rijden en botste daarbij tegen een andere politieauto. Er werden meerdere waarschuwingsschoten gelost om de bestuurder tot stoppen te dwingen. De Stadjer stopte uiteindelijk op de Zonnelaan en ging er te voet vandoor.

Twee agenten wisten de verdachte te achterhalen. Wederom werd pepperspray gebruikt en na een worsteling lukte het hen om de man aan te houden. Daarbij raakte de verdachte licht gewond. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Lastige passant

Op de Kastanjelaan werd vervolgens sporenonderzoek verricht. Tijdens dit onderzoek werd een 63-jarige Stadjer aangehouden, die een afzetting passeerde en ondanks diverse verzoeken niet wilde vertrekken.

Na verhoor mocht de man met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden