Politie waarschuwt voor babbeltrucs in Westerkwartier

Foto: De Redactie

De politie waarschuwt inwoners van het Westerkwartier extra alert te zijn voor babbeltrucs. Er zijn verschillende meldingen binnengekomen over diefstal via de ‘babbeltruc-methode.’

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters diefstal proberen te plegen, meldt de politie. De oplichters ogen vaak betrouwbaar en proberen via allerlei smoezen woningen binnen te komen. De politie raadt aan zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden in uw woning.

Oudere mensen

De afgelopen drie weken ontving de politie ruim tien aangiftes van diefstallen gepleegd in het Westerkwartier door middel van babbeltrucs. Voornamelijk oudere mensen waren het slachtoffer van deze trucs. Meldingen uit onze provincie kwamen uit diverse plaatsen zoals Leek, Zuidhorn, Oldehoven, Winsum maar ook Buitenpost en Rolde.

Smoes

In het Westerkwartier geeft een man zich uit als iemand van de gemeente, woningbouwstichting of schoorsteenveger en komt met een smoes binnen. Wanneer hij in de woning is, geeft hij aan dat hij iets vergeten is en loopt naar buiten om dit te pakken.
Vervolgens gaat hij weg en komt niet weer terug. Later blijkt dan dat de man spullen zoals telefoons, bankpassen en geld heeft gestolen.

De politie onderzoekt deze diefstallen en vermoedt dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze praktijken, maar zich nog niet gemeld hebben.

Herkent u zich in bovenstaande situatie, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Als u een situatie niet vertrouwt, bel dan direct de politie via 112.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden