Vier aanhoudingen in Groningen na rellen binnenstad

Foto: Politie

Vier personen zijn tot nu toe aangehouden na de rellen in de binnenstad van Groningen zondag. De verdachten zijn mannen van 18 en 33 jaar uit Winschoten en Stadskanaal, en twee jongens van 15 en 13 uit de stad Groningen, meldt de politie.

Aan het begin van de avond trokken meerdere groepen en groepjes, voornamelijk jongeren, de binnenstad in. In het centrum werden verschillende vernielingen gepleegd. Meerdere winkelruiten en een bushokje zijn hierbij vernield. In een winkelpand aan de Grote Markt hebben plunderingen plaatsgevonden.

Ook keerden zij zichop een gewelddadige manier tegen de politie. De Mobiele Eenheid moest worden ingezet worden en een aantal keren optreden om de openbare orde te herstellen.

Politie-onderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden zondagavond en verwacht binnenkort meerdere aanhoudingen te verrichten. De politie vraagt getuigen met informatie over de ongeregeldheden te delen via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan via meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden