Verschillende bekeuringen en achtervolging bij grote alcoholcontrole in Groningen

Foto: De Redactie

De politie hield zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag een grote alcoholcontrole in de stad Groningen. Bij de controle werden verschillende bekeuringen uitgedeeld.

Bij de controles werden in totaal 867 blaastesten afgenomen. Van hen bleken er tien teveel gedronken te hebben. Bij vijf blaastesten was de waarde zover boven de grens, dat een bekeuring werd gegeven en drie automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Ook werd bij de controle steekproefsgewijs gecontroleerd op drugsgebruik, maar niemand werd hier positief op getest.

Diverse bekeuringen

Verschillende bekeuringen werden uitgedeeld voor andere zaken. Zo kregen drie bestuurders een bekeuring voor het niet laten zien van het rijbewijs, vijf keer voor het rijden in een geslotenverklaring bijvoorbeeld bij eenrichtingsverkeer, drie keer door de telefoon te gebruiken, twee keer kapotte verlichting. Ook reed een bestuurder door rood licht, met te donkere ramen en één keer rijden zonder rijbewijs.

Achtervolging

Ook probeerde een motorscooter de controle te ontlopen en ging er vandoor. Na een achtervolging ging de bestuurder onderuit en kon daarop worden aangehouden. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en negeerde het stopteken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden