Man (24) beroofd van portemonnee aan Damsport, na mislukte fietsverkoop via Marktplaats

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ M. Minderhoud

Een 24-jarige man werd woensdagavond beroofd aan de Damsport in Groningen, nadat hij via Marktplaats had afgesproken daar een fiets te kopen. Dat meldt de politie.

De verdachte is na de beroving op de fiets gevlucht in de richting van de S.O.J. Palmelaan.

Het slachtoffer had via Marktplaats om 20.30 uur afgesproken een fiets te kopen aan de Damsport. Echter toen het slachtoffer erachter kwam dat de aangeboden fiets, niet de fiets was die op Marktplaats stond, zag hij van de koop af. Daarop ontstond een worsteling, waarbij de verdachte hem bij de keel greep en de portemonnee van het slachtoffer buit maakte. De dader ging er vervolgens op de fiets vandoor in de richting van de S.O.J. Palmelaan.

Het signalement van de verdachte is een blanke man tussen de 25 en 35 jaar, met bruin kort haar. Hij is rond de 1.80 – 1.85 meter lang, gespierd met een slank postuur. Hij droeg een zwarte leren jas en een spijkerbroek met gaten. Hij ging ervandoor op de fiets die hij wilde verkopen, een zwarte fiets zonder kettingkast en rode verf op het spatbord.

De politie vraagt getuigen, die woensdagavond tussen 20.30 uur en 21.00 uur aan de Damsport iets hebben gezien of gehoord van deze beroving contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden