Politie zoekt getuigen van straatroof; vrouw dwingt 20-jarige man portemonnee af te geven

Foto: De Redactie

De politie zoekt getuigen van een straatroof dinsdagmiddag aan de Gezellelaan in Groningen. Een 20-jarige man raakte onder bedreiging van een mes zijn portemonnee kwijt, meldt de politie.

Het slachtoffer werd tussen 17.30 uur en 17.45 uur aangesproken op de Gezellelaan door een vrouw die in gebrekkig Engels de weg vroeg. Ook vroeg ze daarbij om een klein geldbedrag. Ze bedreigde vervolgens de man met een mes toen de man zijn portemonnee pakte en dwong deze af te staan. In de portemonnee zal volgens de politie onder andere een groot geldbedrag, meerdere belangrijke pasjes en zijn rijbewijs.

De vrouw kwam aanrijden op een mat grijze/zilverkleurige scooter uit de richting van de Elsschotlaan. Na de straatroof reed ze weg richting de Bordewijklaan.

Signalement

Het signalement van de verdachte is een vrouw van ongeveer 40 jaar en 1.77 meter lang. Ze heeft een blanke huidskleur en een onverzorgd uiterlijk en sproeten op haar handen. Tijdens de straatroof droeg ze een lichtgrijs vest met capuchon, een wit T-shirt, een grijze joggingbroek en witte sneakers met zwarte accenten.

Getuigen

De politie zoekt getuigen en vraagt mensen met informatie over deze straatroof of misschien iets gezien of gehoord hebben of het signalement herkennen van de verdachte te bellen met telefoonnummer 0900-8844. Ook kan dit via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden