Aanrijding na achtervolging politie

Foto: CC BY-SA 2.0/ Wikipedia Commons/ Vasconcellos

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 35-jarige inwoner van Groningen in de boeien geslagen nadat hij na een achtervolging door de politie in de Groninger wijk Selwerd op twee geparkeerde auto’s was gebotst.

Agenten reden vanaf de Bedumerweg achter een wagen aan, die nogal opvallend geparkeerd stond.

De bestuurder reageerde niet op een stopteken en reed langzaam en zigzaggend door diverse straten in de wijk Selwerd. Nadat de man uiteindelijk stopte en agenten naar de wagen toeliepen, gaf hij volgas en scheurde met hoge snelheid door de wijk.

De man werd klemgereden op de Acacialaan. In een poging er opnieuw vandoor te gaan, botste de automobilist op twee geparkeerde wagens.

De man werd uit de auto getrokken en in de boeien geslagen. Bij het fouilleren kwam een hoeveelheid drugs tevoorschijn. Ook was de man met 1 promille onder invloed van alcohol en bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Agenten werden na de arrestatie fors door de man beledigd.

De auto bleek van de mede-inzittende van de 35-jarige te zijn. Zij verklaarde dat de man haar na cafébezoek even naar huis zou brengen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden