Fietsster mishandeld en beroofd op Noordzeebrug

Foto: Politie

De politie zoekt getuigen van een mishandeling en beroving vorige week donderdag op de Noordzeebrug.

Het slachtoffer fietste rond 7.25 uur over de Noordzeebrug richting station Noord. Op de Noordzeebrug ziet zij een man uit de bosjes komen welke direct op haar afrent. De man duwde volgens de politie het slachtoffer van haar fiets en slaat haar daarna nog 5 tot 6 keer met de vuisten op haar lichaam en gezicht.

De dader ging er vervolgens met de fiets en tas met inhoud van het slachtoffer vandoor. Het slachtoffer bleek later een zware hersenschudding te hebben.

De dader is volgens het slachtoffer en getuigen een donker getinte man met licht gegrijsd kort haar van ongeveer 50 jaar. Hij droeg zwarte of donker blauwe bovenkleding, een grijze jas en stevige schoenen (boots). Hij sprak met een buitenlandse accent. De man kwam verward over, fietste slingerend weg en was mogelijk onder invloed.

De fiets, een zilveren damesfiets met een zilveren mand en een beigekleurig kinderzitje, werd later terug gevonden aan de Bazelstraat in Groningen. Aan de Appie Groenlaan is een etui van het slachtoffer teruggevonden. Het slachtoffer mist een zwarte rugtas met daarin een pinpas van de Rabobank en een zwarte IPhone 7 met een hoesje waar kattenstickers opzaten.

De politie vraagt mensen die iets gezien of gevonden hebben contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van BVH 2021175135^JEBT7.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden