Ruim vijftig tips binnen over steekincident agenten

Foto: De Redactie

De politie heeft tot nu toe meer dan vijftig tips binnengekregen over de mogelijke identiteit van de twee mannen die betrokken waren bij het steekincident van woensdagavond in Groningen. Donderdagavond gaf de politie beelden vrij van de twee vermoedelijke daders.

De agenten wilden twee jonge mannen woensdagavond controleren in verband met de avondklok. Nadat ze het tweetal hadden aangesproken, zijn de agenten vrijwel direct aangevallen. Een verdachte stak één agent meerdere keren met een scherp voorwerp. De andere agent raakte lichtgewond en heeft intussen het ziekenhuis verlaten.

De politie ontvangt veel steunbetuigingen, onder meer van justitieminister Ferd Grapperhaus. De minister gaat contact zoeken met de familie en de collega van de agent die woensdagavond in Groningen is neergestoken. Wat er is gebeurd is “vreselijk”, zegt Grapperhaus. De agent werd meerdere keren in zijn hoofd en hals gestoken en raakte ernstig gewond. De agent is buiten levensgevaar, meldt de politie.

De bewindsman heeft al contact met de Groningse burgemeester. De familie en de collega-agent wilde hij even van de schrik laten bekomen, maar ook met hen wil hij graag in gesprek. De politie ontvangt veel steunbetuigingen, waaronder de minister.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden