Meer informatie over verdachten steekincident Van Houtenlaan Groningen

Foto: Politie

De politie is dringend op zoek naar de twee jonge mannelijke verdachten van het steekincident in Groningen waarbij twee agenten gewond woensdagavond raakten. Daarom heeft de politie meer informatie vrijgegeven over de verdachten.

Zij lieten twee fietsen en vermoedelijk een pet achter op de plaats delict. De ene fiets is van het merk Gazelle en heeft een zwarte bidonhouder op het frame. Op het achterspatbord zit een zwarte sticker van ‘De Ganze’, Oude Kijk in’t Jatstraat in Groningen. Op het zadel zit een gele plastic tas van Jumbo Foodmarket.

De tweede herenfiets is van het merk Batavus, type Centennial, limited edition. Het spatbord aan de voorzijde van deze fiets is gedeukt. De fiets heeft een opengezaagd ringslot, met een ontbrekende sleutel in het Axa slot.

Signalementen

Ook is er een signalement bekend van de twee verdachten die op woensdagavond 10 maart kort na 22.00 uur aangesproken werden door de twee agenten aan de Van Houtenlaan in Groningen in verband met een avondklokcontrole. Na het aanspreken van het tweetal werden de agenten vrijwel direct, vanuit het niets, aangevallen door een van de jonge mannen. Deze stak met een scherp voorwerp. De agenten raakten beiden gewond en een van hen zeer ernstig.

De agenten hebben geweld gebruikt toen zij zich verdedigden en het is volgens de politie mogelijk dat de verdachten hierbij zelf ook gewond zijn geraakt. De verdachten liepen na het incident in de richting van de Coendersweg.

Het signalement van verdachte 1 is een man met een blanke huidskleur en een slank postuur. Deze man sprak Engels en droeg donkere kleding, een donkere jas en een rugzak op zijn rug. Hij droeg iets op zijn hoofd, mogelijk een muts.

Het signalement van verdacht 2 is eveneens een man met een blanke huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg een groene, donkere jas en een donkere broek en had een sjaal voor zijn mond.

Ook vond de politie op de plaats delict een zwarte, effen pet van het merk Adidas, die daar vermoedelijk door één van de verdachten is verloren. De pet heeft een klein logo van het merk Adidas, donkere kleur, op de rechter voorzijde en een klein logo van het merk Adidas, in lichte kleur, op de achterzijde.

De politie vraagt mensen met meer informatie te bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000.

Op dit moment wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar beeldmateriaal. Zodra de politie over beelden beschikt waarop de verdachten te zien zijn zullen deze worden gepubliceerd. De daders worden dringend opgeroepen zich te melden bij de politie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden