Stadjer aangehouden voor drugsbezit, drugshandel en witwassen

Foto: Politie

Een 32-jarige man uit Groningen is woensdag 3 februari aangehouden voor drugsbezit en drugshandel en witwassen. De man liep volgens de politie tegen de lamp bij een verkeerscontrole in Groningen, nadat agenten hennep bij de Stadjer roken.

Daarbij werden tientallen joints aangetroffen in de scooter van de verdachte. In het vervolgonderzoek werden vuurwapens, een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en medicijnen aangetroffen en in beslag genomen.

De politie stelde vervolgens samen met het Openbaar Ministerie een onderzoek naar witwassen in. Bij meerdere doorzoekingen in twee woningen, een garagebox en een boot in Groningen werden drie vuurwapens, munitie, vijf kilo softdrugs en 6000 pillen (geneesmiddelen) in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op 1000 euro aan contant geld, een boot, een scooter en bankrekening(en).

Na financieel onderzoek van de bankrekeningen wordt de Stadjer ervan verdacht dat hij met criminele activiteiten geld heeft verdiend en ook geld heeft wit gewassen.

De verdachte is meerdere keren gehoord en zit vast in voorlopige hechtenis. Binnenkort zal hij voor de rechter moeten verschijnen. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden