Vijf aanhoudingen voor gewelddadige afpersing in Groningen

Foto: De Redactie

Vijf verdachten, waaronder een minderjarige jongen en meisje werden aangehouden op 9, 10 en 16 februari op verdenking van vrijheidsberoving, poging tot afpersing en afdreiging van een 55-jarige man uit Groningen. Het geweldsincident vond begin januari van dit jaar plaats, meldt de politie.

De man had begin januari een zakelijke afspraak met iemand gemaakt op een adres in de stad Groningen. Hij werd vervolgens korte tijd tegen zijn wil opgehouden in de woning. Dat gebeurde onder dreiging van geweld. De man kon op eigen kracht ontkomen aan de verdachten. De Stadjer moest op latere momenten een fors geldbedrag van enkele duizenden euro┬┤s betalen en heeft dat ook gedaan.

Het slachtoffer deed half januari aangifte de politie.

Onderzoek

Na onderzoek wist de politie op 9 februari twee verdachten, een minderjarige jongen uit de gemeente Het Hogeland en een 18-jarige jongeman uit Groningen aan te houden voor betrokkenheid bij deze geweldszaak. Het betrof hier .

Een dag later werden op 16 februari nog een minderjarig meisje uit de gemeente Het Hogeland en een 41-jarige vrouw uit Uithuizen aangehouden voor betrokkenheid bij deze zaak. Zij hadden hun bankrekening ter beschikking gesteld Dit wordt ook wel money mule (geldezel) genoemd. Het afgedreigde geld van het slachtoffer werd namelijk op hun bankrekening gestort.

Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld, maar zij blijven wel verdachte in deze zaak.

Voorlopige hechtenis

Na onderzoek van de rekeninggegevens van de gebruikte bankrekeningen en met behulp van de verklaring van de aangever werd nog een 27-jarige Stadjer op 10 februari ingerekend.

De 27-jarige Stadjer en de minderjarige jongen uit de gemeente Het Hogeland zitten nog vast in voorlopige hechtenis. De 18-jarige jongen uit Groningen is na verhoor in vrijheid gesteld. Ook deze Stadjer blijft wel verdachte in deze zaak.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden