Opsporing Verzocht: Grotendeels in teken van onderzoek naar dood Els Slurink

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Dickelbers

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht staat dinsdagavond grotendeels in het teken van het onderzoek naar de dood van Els Slurink. De psychologe werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen.

Ze overleed als gevolg van een steekwond, recht in haar hart. De afgelopen 24 jaar probeerde de politie meerdere keren de zaak op te lossen.

De politie vraagt sinds afgelopen 18 januari op verschillende manieren aandacht voor deze zaak. Eerder onderzoek naar cold cases toont volgens de politie aan dat daders in deze zaken vaak aan mensen in hun omgeving vertellen wat ze hebben gedaan.

De politie heeft het vermoeden dat er personen zijn die meer weten over de dood van Els en misschien zelfs kunnen vertellen wie verantwoordelijk is voor haar overlijden. Informatie over de cold case is ook snel en eenvoudig te raadplegen via www.politie.nl/elsslurink.

De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de dader(s).

Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt met een extra lange aflevering aan de zaak. Daarin is een reconstructie van de laatste dag van het leven van Els Slurink tezien, nabestaanden vertellen wie Els was en welke impact haar plotselinge overlijden nog altijd heeft. Daarnaast licht de politie de laatste stand van zaken in het onderzoek toe.

De politie vraagt mensen met informatie te bellen met de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070, mail naar [email protected] of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 21.20 uur op NPO1.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden