Zes jongeren plegen waarschijnlijk twee berovingen in Lewenborg

Foto: De Redactie

Een groepje van zes jongens van ongeveer 18 jaar hebben mogelijk twee berovingen gepleegd maandagavond. Dat is het vermoeden, meldt de politie.

Maandagavond beroofde een groepje van zes jongens twee minderjarige jongens van hun mobiele telefoons. Het tweetal werd rond 20.00 uur ingesloten op het Waterland in de wijk Lewenborg door het groepje jeugd en beroofd van hun telefoons. De jongens alarmeerden de politie, die direct met meerdere eenheden de omgeving afzocht.

Daarbij werd op het fietspad van het Koerspad een minderjarige jongen aangetroffen, die verklaarde zojuist beroofd te zijn van een sieraad. Ook hij was ingesloten door een groepje van zes, maar werd ook nog bedreigd met een mes.

Het vermoeden bestaat volgens de politie dat het om dezelfde groep gaat die eerder de jongens van hun telefoon beroofde.

Namen genoemd

Het groepje van zes bestond uit jongens van ongeveer 18 jaar. Zij hebben witte, getinte en donkere huidskleuren, waren in het zwart gekleed (waaronder kleding van het merk The North Face) en droegen allemaal verschillende kleuren mondkapjes. Ook droegen zij heuptasjes. Ze verplaatsten zich op fietsen.

Naar aanleiding van de Burgernetmelding die maandag direct werd verstuurd, kwamen meerdere interessante tips binnen. Ook zijn namen genoemd. Daarnaast onderzoekt de politie of er camerabeelden zijn waarop de verdachten te zien zijn.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben van deze twee berovingen of informatie heeft contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden