Koelbloedige Stadjer belt politie tijdens straatroof in Tilburg

Foto: De Redactie

Een koelbloedige 30-jarige Stadjers wist vrijdagavond te voorkomen dat hij beroofd werd in Tilburg. Dat meldt de politie.

De aangever was onderweg naar een afspraak in Tilburg toen hij plots werd aangesproken door twee jonge mannen. Ze eisten geld en een persoon dreigde daarbij met een mes.

De Stadjer was niet van plan het geld te geven en belde intussen 112 en gaf zijn locatie door. Terwijl hij de centralist aan de lijn hield riep hij zijn belagers aan en zo werd duidelijk dat hij overvallen werd. Eén van de daders maakte een stekende beweging in zijn richting maar de aangever raakte niet gewond.

Bijna op hetzelfde moment arriveerde de eerste politieauto, waarop beide daders zich uit de voeten wilde maken. De aangever wist de man met het mes, een 17-jarige inwoner van Tilburg, nog kort bij zijn capuchon te grijpen. Dat was voldoende om hem te remmen. Daarop kon de politie hem aanhouden.

De tweede dader wist te ontkomen. Er werd tijdens de zoektocht naar hem een burgernetmelding uitgedaan en een helikopter ingezet, maar tot op heden werd hij niet gevonden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden