Stadjer (35) aangehouden op verdenking van opruiing en bedreiging politie

Foto: De Redactie

Een 35-jarige man uit Groningen is woensdag aangehouden op verdenking van opruiing en wapenbezit. Dat meldt de politie vrijdag.

De man bood via social media wapens en zogenaamde high frequency devices aan, om in te zetten tegen de politie en om demonstraties te verstoren en paarden op hol te laten slaan.

De verdachte plaatste video’s waarin hij de politie bedreigt en anderen oproept tegen de politie in opstand te komen. Op die beelden is ook te zien dat hij een langwerpig stroomstootwapen vast heeft, in de vorm van een wandelstok. Hij bood deze vervolgens te koop aan.

De man werd woensdag aangehouden op een parkeerplaats aan de Groningerweg in Groningen. Het arrestatieteam verrichtte de aanhouding, omdat de man bedreigingen had geuit en mogelijk gewapend was.

De aanhouding verliep volgens de politie goed en niemand raakte gewond. De man is ingesloten en verhoord.

Ook zijn drie woningen doorzocht, waar de man mogelijk met regelmaat verbleef. In één van die drie woningen werd een stroomstootwapen aangetroffen.

Onacceptabel

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. De eenheid Noord-Nederland heeft aangifte gedaan tegen deze man gedaan.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechtercommissaris.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden