GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen zaterdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 staat sinds woensdag op 353 in de provincie. Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest.

Zeventien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie. De patiënt overleed een week eerder maar staat sinds vrijdag opgenomen in de statistieken.

Volgens de GGD blijft het aantal nieuwe besmettingen in de provincie stabiel.

Het aantal opgenomen ‘corona’-patiënten uit de gemeente Groningen is ook zaterdag gelijk gebleven, bleek eerder zaterdamiddag uit de cijfers van het RIVM.

Volgens het RIVM zijn nog achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners.

Intensive Care

Het aantal coronapatiënten op intensive cares in Nederland is gedaald tot 227, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 25 minder dan vrijdag.

Er liggen daarnaast 505 patiënten op de intensivecareafdelingen met andere aandoeningen dan Covid-19. Dat zijn er 24 meer dan een dag eerder. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “We zien dat de daling van het aantal Covid-patiënten op de ic, zoals verwacht, verder doorzet. Het aantal nieuwe Covid-ic-opnames per dag is momenteel erg laag. Daarmee krijgen we steeds meer ruimte voor het hervatten van de andere zorg.”

De afgelopen 24 uur zijn er geen verplaatsingen geweest tussen de regio’s.

Landelijk

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5811. In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 23 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnen. Dat zijn er tien meer dan het RIVM vrijdag meldde.

Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn tien nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.659. Ook die gegevens komen soms wat later binnen. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 45.064. Dat zijn er 176 meer dan op vrijdag. Ook hier ligt het werkelijke aantal vermoedelijk hoger.

Actuele cijfers COVID-19 van zaterdag 23 mei 2020

  • Positief geteste personen: 45.064 (+176);
  • Ziekenhuisopnames: 11.659 (+10);
  • Overleden personen: 5.811 (+23).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden