Noorderpoort biedt scholieren online studieadvies aan

Foto: Archief De Redactie

Noorderpoort organiseert voor aankomende studenten en hun ouders/verzorgers online studieadvies. Het Studiekeuze-event van 12 maart moest op het allerlaatste moment worden afgelast, en ook de Last Minute Informatiemarkt op 28 mei kan vanwege het coronavirus niet doorgaan.

Noorderpoort biedt deze scholieren een alternatief met online studieadvies om zich te kunnen oriƫnteren op een mbo-vervolgopleiding.

Online studieadvies

Op de website van Noorderpoort staat een digitaal formulier waarin aankomende studenten of hun ouders kunnen aangeven waarover ze graag informatie willen krijgen en wanneer en hoe ze dit wil ontvangen.

Ook als studenten specifieke vragen hebben over opleidingen of een beroepskeuzetestje willen doen, kunnen zij dit aangeven in het studiekeuzeformulier. Studieadviseurs van Noorderpoort nemen vervolgens contact met hen op via Skype, WhatsApp, telefoon of e-mail.

Ook ouders/verzorgers die vragen hebben over de opleiding van hun kind of over studiefinanciering of andere zaken, kunnen het studiekeuzeformulier invullen.

Aanmelden voor 1 mei

Aankomende studenten die een mbo-opleiding willen gaan volgen, moeten zich uiterlijk op 1 mei hebben aangemeld. Alleen dan heb je recht op toelating tot de opleiding van je keuze. Dit geldt ook voor numerus fixus-opleidingen. Dit zijn opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen.

De aanmelddatum van 1 april 2020 is vanwege de coronamaatregelen verschoven naar 1 mei 2020. Dit geeft scholieren langer de tijd om zich goed te oriƫnteren op een vervolgstudie.

Schoollocatie

Een kijkje in de school van jouw opleiding kan online minder goed worden gegeven dan wanneer je zelf in de kantine staat, in een klaslokaal zit of door de gangen loopt. Een leuk alternatief hiervoor is te vinden op de website van Noorderpoort. Op bijna elke locatiepagina laten studenten van Noorderpoort in een filmpje de school aan jou zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen