Corona-ontwikkelingen in Groningen donderdag

Foto: Jan Buurma

Op straat is het rustig. Scholen, universiteiten, de horeca en veel winkels zijn inmiddels gesloten. Ook in Groningen zijn de gevolgen van het Corona Virus al duidelijk merkbaar.

Het coronavirus heeft tot nog toe 76 levens geëist in Nederland. Sinds woensdag zijn 18 mensen overleden aan het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag. In totaal heeft het virus tot nog toe 76 levens geëist in Nederland, waarvan de jongste overledene 63 jaar is en de oudste 95 jaar.

In Groningen is het aantal patiënten verdubbeld. Op donderdag zijn er 9,9 patiënten per 100.000 inwoners. Dit was op woensdag nog 4,76 besmettingen. De cijfers van het RIVM zijn een indicatie van het werkelijke aantal besmettingen.

Landelijk zijn er sinds woensdag 409 mensen positief getest op Covid-19. Daarmee komt het totale aantal positief geteste personen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken. Het aantal ziekenhuisopnamen is gestegen van 408 tot 489.

Hieronder een overzicht van de laatste ontwikkelingen

  • Nederlanders die contactloos met hun betaalpas betalen, hoeven voortaan minder vaak alsnog hun pincode in te toetsen. Banken hebben de limiet voor het aantal contactloze pinbetalingen verhoogd, zodat klanten betaalautomaten zo min mogelijk aanraken.
  • Studenten bieden massaal hulp aan, van boodschappen doen of oppassen voor zorgpersoneel tot kaartjes sturen en boeken rondbrengen. Sinds het coronavirus ook Groningen in zijn greep heeft, melden studenten zich massaal om een helpende hand te bieden.

  • Biblionet Groningen heeft een initiatief gelanceerd waarbij iedereen die naar het Taalhuis kwam, nu het online Taalhuis biedt.

  • Groothandels, zoals de Makro en de Sligro openen tijdelijk hun deuren voor consumenten. Dat heeft het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven bekend gemaakt donderdag.
  • De parkeergarage van het Martini Ziekenhuis is sinds donderdag afgesloten voor patiënten en bezoekers. Er kan geparkeerd worden op het parkeerterrein schuin tegenover de hoofdingang (naast Certe). De route wordt duidelijk aangegeven met borden. Ook kunnen patiënten en bezoekers alleen nog gebruik maken van de hoofdingang. De Spoedeisende Hulp blijft vanzelfsprekend open. Vanwege het coronavirus is bij beide ingangen een toegangscontrole. Lees ook: Parkeergarage Martini Ziekenhuis gesloten
  • Voor de ingangen van het Ommelander Ziekenhuis staan nu ook tenten waar mensen getemperatuurd worden. Dit is verplicht voor iedereen.

https://twitter.com/OZGziekenhuis/status/1240309755610103808

  • Steeds meer grotere winkels hebben de deuren gesloten zoals IKEA, de Primark, kledingzaak WE, C&A, Bershka, ZARA, Stradivarius. Shoeby in Lewenborg heeft de openingstijden tijdelijk aangepast van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden