Lokale ondernemers ondersteunen tijdens de coronacrisis

Foto: Nieuws.nl

Het Coronavirus heeft enorme gevolgen voor de economie. Dus ook voor de ondernemers in de gemeente Groningen. Nu ook de horecazaken en veel winkels in de stad hun deuren hebben moeten sluiten, kun je de lokale bedrijven blijven steunen.

Hoe? Wij leggen het je graag uit!

Tip 1. Winkel in de gemeente Groningen

Steun de lokale ondernemer! Dus probeer je geld vooral lokaal uit te geven. Of je nu zelf een bedrijf hebt en bepaalde zaken moet inkopen of als particulier je geld uitgeeft. Volg altijd de landelijke maatregelen. De geopende ondernemers ontvangen je graag, maar nu even met gepaste afstand. Ze proberen de service en gastvrijheid zo goed als mogelijk hoog te houden. Dus als het in een winkel even te druk is kom op een later tijdstip terug.

Er zijn ook veel ondernemers die hun producten graag bij je thuis bezorgen. Neem hiervoor contact op met je vertrouwde Groningse ondernemer en spreek samen af wat de beste manier is om de lokale producten bij jou thuis te krijgen. Daarnaast zijn er winkels die op verzoek openen en winkels waarbij je bestellingen via social media (zoals Facebook of Instagram) kunt plaatsen. Dit geldt ook voor Haren en Ten Boer en alle andere dorpen als Harkstede of Hoogkerk bijvoorbeeld die nu bij de gemeente Groningen horen.

Tip 2. Schaf cadeaubonnen aan

Wat je altijd kunt doen: cadeaubonnen of tegoedbonnen aanschaffen van de lokale ondernemer. Dus denk vooruit: heb jij binnenkort verjaardagen of iets te vieren? Schaf dan vooral cadeaubonnen aan van de favoriete winkel/horecagelegenheid van de jarige job.

Zo ondersteunen we de lokale winkelier of horecazaak, nu en op de langere termijn.

Tip 3. Zet je eigen bereik in

Heeft jouw favoriete winkel, café, restaurant of andere zaak een actie tijdens de ‘Coronacrisis’? Of hebben ze een oproep? Deel dat bericht meteen en zet zo je eigen social mediakanalen in om deze boodschap zo ver mogelijk de wereld in te helpen.

Dit kan door het te delen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of alle andere kanalen. Je draagt dan bij aan de naamsbekendheid van jouw favoriete bedrijf! Tag ook ons zodat we op de hoogte zijn, onze social media kanalen vind je helemaal rechts bovenin de pagina en anders hier: Twitter en Facebook

Tip 4. Stuur een berichtje

De ondernemers moeten op dit moment alle zeilen bijzetten! Stuur ze een berichtje, vraag of je iets kunt doen, misschien kun je helpen met bezorgen? Maar steek ze vooral een hart onder de riem. Ondernemers hebben nu jouw steun nodig. Door ze aandacht te geven, houden ze de energie om te blijven ondernemen en op creatieve manieren door te gaan om deze periode te overleven.

Tip 5. Maak gebruik van Groningen Nieuws

Wij zijn, en je beseft het misschien niet, ook zelfstandig ondernemer, we zeggen we, want we praten hier meestal als redactie, maar ik bedoel ik, Joke. Als jullie omvallen, valt Groningen Nieuws ook.

Dus:

Bied jij in deze coronatijd een extra dienst? Bezorg jij, terwijl je dat eerder niet deed? Of dat nu boeken zijn, levensmiddelen, maaltijden, medicijnen, scheermesjes, spijkers óf WC-papier. Is bezorgen voor jou geen optie, trof je extra maatregelen, blijft je onderneming open en zijn mensen welkom laat het weten!

Bovenaan onze Facebookpagina staat een bericht vast met dezelfde foto als dit artikel, zie hier, zichtbaar voor iedereen waar inwoners uit de gemeente kunnen zien waar ze nog terecht kunnen. Ga je toch dicht, verandert het weer, pas dan aub je post aan! (3 puntjes klikken, kies bewerken)

Plaats daar je onderneming en link onder deze post naar je website of Facebookpagina. Zorg dat je mensen direct naar de juiste info stuurt!

Tip: Start met je dienst zodat die als eerste zichtbaar is, willen mensen meer weten dan gaat dat via ‘meer lezen’ omdat de rest van je comment verborgen komt te staan!

We kiezen op dagelijkse basis uit om apart te delen maar, als jij iets extra’s doet of organiseert voor een ander zoals een maaltijdservice, tag ons ( Twitter, Facebook) zodat we op de hoogte zijn en we delen je plannen of actie. Wij hopen natuurlijk dat jullie veel gaan delen met ons en dat je ons helpt, jullie te helpen. Je mag en kan ook altijd mailen naar [email protected].

Wij verdienen er niet aan maar de pageviews zijn hier enorm gestegen, doe er je voordeel mee!

En tot slot

Laten we hopen dat alle maatregelen er voor zorgen dat deze crisis snel voorbij is. Dat kan alleen als we ons allemaal aan de maatregelen houden. Daarna zorgen we er voor dat de gemeente Groningen weer snel op stoom is. Proef de gemeente Groningen! Vandaag, morgen en in de toekomst!

Steun de lokale ondernemer!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden